Svijećnica u svetištu Gospe od Čudesa

Svijećnica u svetištu Gospe od Čudesa

U svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama u Ogulinskom dekanatu svečano je proslavljen veliki blagdan Svijećnice ili Prikazanja Gospodinova.

Misu je predslavio župnik na Viškovu u Rijeci vlč. Ivan Nikolić u suslavlju mjesnog župnika i upravitelja svetišta popa Antuna Luketića i svećenika ogulinskog dekanata na čelu s dekanom mons. Tomislavom Rogićem koji je ispovijedao. Svečanost je započela blagoslovom svijeća ispred župnog stana te procesijom do crkve.
Današnji blagdan ima dvostruki značaj. S jedne strane on simbolizira prisutnost Isusa Krista u našem životu te prosvjetljuje tamu u čovjeku više od dvije tisuće godina a počevši od krštenja i ostalih sakramenata on znači i trajnu Isusova posadašnjenja. S druge pak strane Prikazanje Gospodinovo u hramu blagdan je susreta očeva i majki te preko starca Šimuna i proročice Ane i blagdan djedova i baka. To je i odgovor da ima smisla krstiti djecu prije nego postanu punoljetna i odrasla jer je to znak velikog osjećaja obdarenosti i radosti. Blagdan je to koji nam s pravom ukazuje na osobno preispitivanje nas slučaju starca Šimuna za koji to događaj mi živimo i ima li takvih događaja u našem životu? Svijeće koje smo danas upalili upućuju nas da idemo za svjetlom svijeta . To ćemo postići samo ako živimo po svojoj vjeri i izgaramo za svoju obitelj i bližnje, zaključio je propovjednik vlč. Nikolić.
Na misi su suslavili župnik župe bl. A. Stepinca iz Ogulina fra Marijan Jelušić i fra Vice Blekić iz ogulinskog samostana franjevaca trećoredaca glagoljaša. Misu je liturgijskom glazbom animirao župni zbor uz orguljsku pratnju Franje Puškarića.

Autor: Zvonko Ranogajec


Povratak

informacije

Župni ured Uznesenja Blažene Djevice Marije
Gospe od Čudesa 7, Oštarije
47300 Ogulin
E-mail: pop.ante@gmail.com
Mobitel: 098/887-044

Raspored Sv. misa:

Radnim danom:
zimi 17.30 sati
ljeti 18.30 sati

Nedjeljom i blagdanom:
Svetište Gospe od Čudesa u 10.00 sati, Cerovnik u 12.00 sati.

Podložno promjenama, za točniju informaciju pratite župni listić.
____________________________


     Linkovi:


OS-Ostarije.jpg

Ostarski-glagoljasi.jpg

DVD-Ostarije.jpg
____________________________

 


©2011 Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Oštarije. Sva prava pridržana.